Mi jut eszedbe, ha meghallod, hogy Tiszasasi FSE?

IA: Rögtön egy nagyon összetartó, szimpatikus gárdára gondolok. Futballoztam egy-két játékossal a csapatból, sok fiatal, tehetséges labdarúgó alkotja a keretet. Jó látni, hogy mennyi szurkolót vonzanak a mérkőzések a faluban.

Hány meccsünket láttad az őszi szezonban? Melyikre emlékszel vissza a legszívesebben?

IA: Szerencsére jó pár mérkőzésre el tudtam látogatni, akár Tiszasason, akár idegenben játszott a csapat. Egy meccset pedig élő adásban követtem a Facebookon. Két mérkőzést emelnék ki. Az egyik az első, a Szolnok Fanatic elleni, amikor először láttam a csapatot. Itt kissé megilletődötten, de nagyot küzdve nyertek a fiúk 1-0-ra, bár a helyzetek alapján már az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset. A másik mérkőzés a szezonbeli utolsó, a Cibakháza elleni idegenbeli találkozó, amikor ismét nagy lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot a srácok, és tíz emberrel is hozták a meccset 2-0-ra. Viszont a két meccs között érzékelhető volt a fejlődés a csapaton.

Fontosnak tartod, hogy a csapat gerincét tiszasasi játékosok alkossák?

IA: Ez egy nagyon jó ötlet, főleg a mai világban, mikor egyre kevesebb fiatalt lehet rávenni a sportra. Tiszasas szerencsés helyzetben van, hogy itt az ifjú labdarúgók szívesen játszanak, kiegészülve az idősebb generációval. Azáltal, hogy mindenki ismeri a másikat, lesznek egy összetartó közösség, és megyei szinten a szurkoló is szívesebben buzdítja a falubelit, a barátot.

Hogyan értékeled a csapat eddigi munkáját?

IA: Véleményem szerint jó munkát végzett mind a vezetőség, mind a játékosok. A vezetőség tagjait illeti a legnagyobb dicséret, hogy összefogják ezt a csapatot, és mindent elkövetnek, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben, és minden feltétel meglegyen a sikeres szerepléshez. A játékosokon látszik, hogy rengeteget fejlődtek fél év alatt is. A sok fiatalnak kell a felnőtt futball meccsrutinja, hogy minél többet játsszanak, és tapasztalatot szerezzenek. Csapatszinten a helyzetkihasználáson kell még javítani szerintem, mert a kapu előtt bizonytalankodtak a legtöbbet, és mint tudjuk, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Mit vársz a csapattól a tavaszi szezonban?

IA: Legalább ennyi pontot, vagy még többet. A fejlődés elkezdődött, és reméljük, folytatódik is. Jó hangulatú, küzdős meccseket várok, meg persze több sasi gólt, aminek tapsolhatnak a szurkolók. Hajrá, Sas! Csak így tovább!