Hogyan értékeled a csapat őszi teljesítményét?

VB: Egy újonnan alakult csapat vagyunk sok tehetséges fiatallal. Elsősorban ennek tükrében kell értékelünk az őszi szezont. Úgy gondolom, hogy ez egy jól sikerült félév volt. Megmutattuk, hogy tudunk küzdeni egymásért, nem félünk a rutinosabb, összeszokottabb csapatoktól sem – sőt, többször sikerült meglepetést is okoznunk! Minden meccsel összeszokottabbak, tapasztaltabbak leszünk. Hiszem, hogy innen csak felfelé vezet az út.

Mi volt az elvárásod magaddal szemben? Hogy érzed, sikerült ennek megfelelned?

VB: Ahogy a csapat nagy részének, nekem is a fizikális felkészülés volt a legelső feladat. Elvárásom kifejezetten magam felé nem volt, egyedül annyi, hogy mindig a csapat hasznára tudjak lenni. Remélem, hogy a szurkolók elvárásainak is megfeleltünk. Azon dolgozunk, hogy továbbra is így legyen, illetve minél több büszke pillanatot szerezzünk a szurkolóknak és magunknak is.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

VB: Nem tudnék kiemelni egy mérkőzést. Voltak szép győzelmeink, harcos döntetlenjeink, fent a pályán minden ilyen meccsen óriási élmény volt részt venni, főleg a szurkolóink előtt, hazai pályán.

Melyik mérkőzést felejtenéd el mindörökre?

VB: Sajnos egyéni és csapathibákból is kaptunk gólokat. Mindegyikből igyekszünk tanulni, persze az egyéni hibákat nagyon rossz megélni. A Tiszaszőlős elleni meccsen (1-4), hazai pályán kaptunk közvetlenül gólt rólam. Azt jó lenne elfelejteni.

A bajnoki rajt ugyan még odébb van, de mit vársz a tavaszi szezontól?

VB: Még több győzelmet, több gólt, magabiztosabb védekezést. Több pontot kell szereznünk. Ahogy már említettem, most alakultunk, de azon dolgozunk, hogy megvalósítsuk a céljainkat. Szerintem sikerülni fog.

Szerinted mik a csapat erősségei, és miben kell még tovább fejlődni?

VB: Talán a mutatóink alapján kijelenthetjük, hogy a védekezésben egyelőre jobbak vagyunk, mint gólszerzésben. Ugyanakkor sok szép helyzetet tudtunk kidolgozni, előbb-utóbb nagyobb számban jönnek majd a gólok is.